«Sommerkroppen» = lav selvfølelse

Utrykk som «sommerformen» og «sommerkroppen» høres oftere enn før. Søker du på #sk2014 på Instagram får du opp nærmere 7000 bilder. Fokuset på å ha en viss type utseende på sommeren er unaturlig og lite forenlig med helse – både mentalt og fysisk. «Sommerkroppen» er et uttrykk for lav selvfølelse. Besattheten av å se enda litt tynnere ut, å ha enda litt mindre underhudsfett, skaper ofte enda større ubalanse i livet. Resultatet er mer stress, og i verste fall, enda usunnere kropp (Frisk og «fit» ikke synonymt). Lær istedet å leve med en sunn kropp hele året livet ut- for DIN del.

sommerkropp

bilder fra altordnerseg.no

«Ungdommen nå til dags…». Det er lett å gå i fellen å tenke at det var bedre før. At det er bedre på andre plasser i verden. Men slik er det kanskje ikke. Kroppshysteri og utseendefiksering er gammel som dagen. Og for all del, utseendet har jo sin plass. Og en sunn og funksjonell kropp man er fornøyd med er steike godt- det kan jeg som har jobber med helse i 16 år skrive under på! Men som coach og veileder, og som betrakter, står det klart at jakten på sommerkroppen er en fysisk manifestasjon av et selvbilde som ikke er stabilt. Når store deler av tid, penger og oppmerksomhet går ut på å trene enda mer, kjøpe enda mer produkter (også skadelige saker som dopingpreparater) og spise mat man leser om i fitness-magasinene – da er risikoen stor for at man ror båten i feil retning. Ungdommen nå til dags er også voksne mennesker. Den lille gutten og den lille jenta i oss vil gjerne ha bekreftelse selv i voksen alder. Barnet i oss vil bli sett. «Pappa, se, jeg er 28 år og har 10% kroppsfett….». Well done my son.

En «hang-up» på mat og trening har et navn idag og det er ortoreksi (les fra «arkivet» om Folkesykdomen for de vellykkede her). La oss lære at en sunn kropp er noe å jobbe med og for hver dag. Det er som med alt annet en balanse, også når det gjelder cost/ benefit av å få enda litt større biceps, eller enda litt tynnere lår. Når du står og flexer i speilet, eller legger ut et bilde på Instagram på den fantastiske kroppen din – ikke glem å lukke øynene å kjenn etter; «hvordan har jeg det, egentlig? Ror jeg i rett retning? Er dette balanse? Er dette SMARTEST mulig måte å oppnå selvfølelse på?»

Les også: Sommerformen du dreper for

Stay strong (både i kroppen og i toppen) – but balanced!

/Ole Haslestad, Juni 2014 (BILDER hentet og brukt med tillatelse fra Ingrid, sjekk ut den flinke illustratøren og animatøren på altordnerseg.no).

1 kommentar til “«Sommerkroppen» = lav selvfølelse
  1. SEOrankings lepsoft software sier:

    Brilliant information material. Just what I ended up being researching for!
    Best regards,

    Check out your fresh SE rankings with type in google lepsoft

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.