Ole Haslestad: You Are a Superwoman

SuperOmslag_Preg

Debutantforfatteren Ole Haslestad har 12 års erfaring med behandling og veiledning av mennesker med smerter, depresjon og andre plager. Han mener at det finnes på markedet i dag av selvhjelpslitteratur er fragmenterte bruddstykker av virkeligheten.

 

”Det behøvdes en bok som forteller kvinnene det de vil høre, men også gir dem det de trenger”, sier Haslestad.

 

 

–       ”I en tid der vår livsstil er på kollisjonskurs med vår biologi, er det uunngåelig at vi opplever mindre energi og velvære, mer stress og fysiske og psykiske plager. Mange legger skylden på sine plager på forhold de ikke kan påvirke, og når de søker løsninger er det de enkle løsningene – som ikke er bærekraftige på sikt. Jeg så behovet av å skrive en bok som oppsummerer alle de rådene jeg gir hver dag til mennesker som vil ha en bedre opplevelse med sin kropp og sin tilstand. Jeg vil at kvinnene får tilgang til sine gjemte superkrefter”, sier Ole.

 

Hva skiller denne boken fra andre selvhjelpsbøker og helsebøker?

 

–  ”Vi har mistet grepet på hva helse består av og hvordan vi skal oppnå trygghet og en fungerende kropp. Kvinner mister seg selv i magasinenes diksjon. Man kaster seg på den nye dietten og motetreningen og lar ytre påvirkning styre hva man spiser og hvilke tiltak som gjøres i hverdagen. You Are a Superwoman er en av få bøker som analyserer hvilke faktorer helse består av, og hvordan man selv kan navigere i helse-jungelen ved hjelp av sine egne sanser. Jeg metaforer med et helt antrekk; bukse, bluse, sko og håndveske – alle kvinner vet at det blir ikke bedre enn det svakeste leddet, et par sko som ikke matcher resten av antrekket trekker ned den dyre fine kjolen. Det samme gjelder med trening, mat, mentale prosesser og hvile; det er en helhet. Å kaste seg på 5:2-dietten eller en ny yoga-runde vil i verste fall drukne deg i kryptonitt. Boken gir forståelse og motivasjon til langvarig endring på dine premisser, og konkrete tips til hvordan skape overskudd. En definisjon på idioti er å gjøre de samme tingene om og om igjen, og forvente et nytt resultat. Valget er ikke enkelt, men veldig reelt; det gjelder å ta eierskap over egen situasjon og helheten, eller miste kontrollen”. Illustratør Anniken Askeland står bak tegneserien som følger kapitlene i boken. Tegneserien gjorde det mulig å følge konseptet om ”Superwoman” helt ut, samtidig som det øker leservennlighet og forståelse gjennom hjernens høyre halvdel, som prosesser helhet.

 

 

Hvem er Superkvinnen?

 

Målgruppen er jenter og kvinner som ønsker selvutvikling, både fysisk og mentalt. Forfatteren er gründer og har startet opp en rekke helseklinikker. Han sier at kvinnene alltid er først ute med å prøve nye ting, alternativer. Mennene er mindre åpne for forandring, ”vet best selv”. Derfor har kvinner alltid vært først til behandlingstilbudet, mens mennene kommer etter kvinnene har trådd opp løypa. Dette er hovedgrunnen til at  forfatteren valgte å henvende seg til kvinner når han skrev boken.

 

–       ”Med det kravet som ligger på kvinnen i dag, både ytre press men fremfor alt innenfra, må alle lære seg å ta vare på seg selv gjennom å spise ordentlig mat, bevege på seg på en fornuftig måte, få nok reparasjon i form av hvile, og lære seg tenke positivt om seg selv. Kortsiktige løsninger, skippertak med trening, slanking og magiske piller kan aldri skape følelsen av å være Superkvinne. Superkvinnen tar ansvar for seg selv og sin situasjon, og gjør smarte valg som er i tråd med hennes drøm, ikke det hun tror andre vil at hun skal være”.

 

Boken er skrevet for et internasjonalt publikum (engelsk). De fleste er mer komfortable med å lese norsk, men det er perfekt trening for engelsken i en internasjonal tid, mener Haslestad. Dessuten var det lettere å ordlegge seg på engelsk kommenterer han. ”Boken skal være enkel og underholdende, og med en god dose motivasjon og ”du er super!”. Den amerikanske stilen gjorde det lettere å ikke la meg begrenses av jantelovens svøpe”.

 

”You Are a Superwoman – Defeat Your Kryptonite and Release Your Inner Strength” gis ut på eget forlag: Human Architecture Publishing. Etter å ha veiledet mennesker i over 12 år, sier forfatteren at det er de samme spørsmålene man vil ha svar på: ”Hvorfor har jeg vondt ?”, ”Hvorfor har jeg ikke nok energi?” og ”Hva kan jeg gjøre selv?” Disse spørsmålene er både bensinen, og det som besvares, i ”You Are a Superwoman”. Forfatteren håper at Superkvinne-følelsen skal nå ut til jenter i alle former og aldre.

 

For at dere er supre, dere er kvinner. Og fremfor alt; dere er verdt det!”, slår han fast.

Author`s Picture Ole Haslestad

Ole Haslestad, kommunikolog og naprapat. Ole var med å starte Naprapatlandslaget, verdens største naprapatkjede. Gjennom tverrfaglig tilnærming med ernæring, bevegelse og veiledning på det emosjonelle/ mentale planet har Ole skapt et nytt konsept innen helse, og foreleser i dag om helse og personlig utvikling i bedrifter og organisasjoner.

 

 

For kontakt Human Architecture Publishing, mail ole@systemhelse.no, tlf: 92448732

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.