Frisk og «fit» ikke synonymt

Forrige inlegg fra Systemhelse tok for seg jaget etter den perfekte sommerkroppen, og at det finnes risiko for synkende vitalitet på grund av rovdrift på kroppens ressurser. Dagens bilde i VG+ vitner om ungdom som setter den visuelle rustningen forran indre helse når det skal prioriteres. Det er absolutt mulig å skape en frisk kropp og samtidig se ut som en gresk gud. Å dope seg til sommerkroppen, eller å sulte seg, er altså ikke en strategi som er forenlig med dette.

Les gjerne de gamle artiklene om Energi og Overtrening? for mer info om energisystemet og hvor viktig det er å balansere anabole og katabole aktiviteter. Artikkelen om Skjønnhetstips kan også passe in som lesing en dag som denne :-) Noen vil tro at det å se «fit» ut er det samme som å ha god helse. Slik er det altså ikke, gutta og jentene som doper seg for å overleve med selvbilde sitt i shortsen i sommer. Helse og skjønnhet bygges INNENFRA og ut.

Ellers intet nytt fra Systemhelse idag. Altså bare et bilde fra dagens VG, som viser hvor feil det kan bli. Ikke all ungdom er slik som dette, det er vi glade for. Alt var ikke bedre før. Men det er rakkern meg spennende at det er så mye galskap rundt omkring. Går vi rett vei? Psykologisk uhelse er nå den største årsaken til sykemeldinger. Vi har det for ille i Norge. Stakkars oss.

Ole Haslestad, Systemhelse

 

1 kommentar til “Frisk og «fit» ikke synonymt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.